Surat Terbuka Seorang Pembaca Kepada Sharnaaz Ahmad


Kali ini ada seorang pembaca yang ingin identitinya dirahasiakan telah menghantar satu luahan yang agak panjang tentang kontroversi hangat dimana Sharnaaz Ahmad bertindak untuk menyindir Fattah Amin melalui akaun Twitternya berkaitan dengan pelancaran buku Fattah baru-baru ini.

Seperti yang dikabarkan beautifulnara.com,  Pembaca ini sebenarnya agak kecewa dengan tindakan Sharnaaz yang agak tidak profesional dalam cara beliau “menegur” Fattah dan mempersoalkan kredibiliti Fattah untuk menerbitkan sebuah buku.

Salam admin. Tolong siarkan. Tutup nama ya pls.
Dear Sharnaaz,
Hang ni nak jadi jurucakap keluarga NOOR KARTINI pun agak2 la… guna adap.  Baru kena puji dgn future MIL dah merempan mcm baguiiihhh sgt.  Jangan guna IQ level hang yg sudah tentu dah RENDAH. Guna kematangan beb, samseng apa dok buat ramai dlm twitter je.  Kalau ko nak sgt jawapan kenapa Patah buat buku and apa pencapaian dia ko contact lah sendiri. Phone number x de? Mintak kat Lopa? Lopa tak kasi? PM tepi lah bro…. tekan button PM tu.  Oh Lupa. PM nanti bakal mertua tak nampak erk. Kah kah kah.

Aku rasa bukan hang sorang je meluat dengan Patah Amin yg acah2 digilai wanita seluruh alam nak keluarkan buku tu.  Ramai menyampah kot.  But itu hak dia lah.  Dia mengambil kesempatan atas populariti semasa dia.  Tapi samada keputusan dia tu meletak kan dia jadi lebih tinggi atau lebih rendah itu hal dia la. Duit dia. Usaha dia. Lantok p lah.  Hang sakit tang mana. Hang tak suka boleh blah. Hang cuma pastikan takde kaum kerabat hang hadap nak beli buku sampah tu.  Maklum lah hang kan pembaca tegar buku2 A Samad Said jer. Kah kah kah kah.  Sampai hang rasa hang layak nak persoalkan kredibiliti dia. Sampai hang tak penah tau buku kategori 5 yg jugak dikenali dengan coffee table book.

Nak tanya, kenapa pulak hang nak salahkan Patah bila kaum keluarga Lopa kena kutuk?? Yg kutuk2 kaum keluarga tu is Feminat. Dah kenapa pulak Patah seolah kena sembah ratu mintak hampun menjunjung kasih kat kau pulak bila Lopa sekeluarga kena kutuk.  Kenapa jadi Patah plak yang kena tepis kecaman2 tu sedangkan Patah dah move on and agaknya sedang sebok mencetak buku dia yg bakal jadi kegilaan wanita2 seluruh pelosok dunia termasuk Kak Arbaiyah Kg Dusun.

Ntah2 Patah langsung x sedaq apa yg sedang berlaku yg hang lebih2 hingaq ala2 samseng kecut telo tu.   Come on, suruh adik ipaq hang la tampil buat kenyataan agar hentikan semua tohmahan pada keluarga dia.  Sebab dia sorang je yg tau kenapa ia harus dihentikan.  Meh sini Lopa aku nak ngajo, apa kata ko up satu quote ala2 islamic or post ko berteranum or post ko beribadah, ko kan expert bab2 counter ni…bab2 post2 ala2 islamic ni. pastu ko tulih caption pjg lebar…and with MAIN POINT berikut:

“Hati saya telah dimiliki seseorang, dan saya sudah tidak ada apa2 lagi dengan Patah. Jgn kaitkan kami lagi. Tolonglah respect pilihan dan jodoh saya. Jangan lah smpai melepas jodoh dambaan saya dan keluarga ini. Saya harus menjaga hati bakal suami saya.  Dan tolong hentikan kencaman pada keluarga saya” senang kan???

Tak kan pulak Patah yg kena tampil buat statement:
“Lopa sudah berpunya, saya dan dia sudah berakhir.  Hentikan kencaman pada keluarga dia”  Eh?? Ko x rasa pelik ke dengan statement ni??? Dah kenapa pulak dia yg kena tampil pulak jadi jurucakap Lopa?? To SA, ko ni kan meroyan mcm tu, lebih kepada membuka pekung sendiri je.  Gentlemen lain tak bertindak kasar mcm kau tu.  Kasar thru social media, bila org bash ko balik..ko block.  Samseng apa mcm tu.  Bahasa2 ko tu takde adap.  Ko ingat habeh samseng dah la mcm tu. Selit sikit2 perkataan2 samseng dlm movie ko berlakon, dah habis gempaq dah lah tu? Ko kena ingat aaa, lakonan ko pun tak baguih mana pun.  En sotong? Pastu lakonan yg dgn Fasha Sanda yg ko jadi pesakit kusta tu. Aku ludahkan je tgk lakonan kau tu.  Aku nak tanya la, Patah yg masih muda dlm bidang ni dah ada gym, ada cafe, ada product2 lain, ada buku, ko kononnya dah seniorrrrr sgt tu ada apa erk yg menjadi?? #tanyaje.
Usung la Nabirah kehulu hilir ye, takut yg tu pun lari nanti.
Adiossss.

Sejujurnya apa yang diluahkan oleh pembaca itu ada maknanya, dalam hendak menegur orang lain ataupun tidak berpuas hati dengan mereka janganlah sampai diri kita tampak terlalu kasar di mata orang lain. Sikap lantang itu harus kena pada tempatnya.  Tak gitu? (sumber: beautifulnara.com)

loading...